Uw kind 1-3 jaar

Besnijdenis: hoe is het?

Besnijdenis: hoe is het?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Besnijdenis is het verwijderen van de voorhuid, het kleine stukje huid dat de eikel bedekt, de punt van de penis. De uitleg van Dr. Aurel Messas, chirurg-uroloog *, hoofd van de afdeling urologie van het Max Fourestier Hospital in Nanterre.

Waarom, besnijdenis?

Er zijn twee soorten besnijdenissen:

  • Rituele besnijdenis die wordt toegepast om gebruikelijke of etnische of religieuze redenen, zoals het geval is in de joodse religie en de islamitische religie.
  • Medische besnijdenis wat kan worden aangegeven in gevallen van phimosis - wanneer de ring van de voorhuid, de huid die de eikel bedekt te smal wordt - maar ook tijdens balanieten (infecties van de eikel) of zelfs urineweginfecties.
  • Als uw kind deze procedure moet ondergaan, is het van essentieel belang hem uit te leggen dat dit een positieve daad van herstel is en geen amputatie! Hij krijgt niet het puntje van zijn "zizi" snit. Integendeel, door deze interventie kunnen zijn zizi ademen en geen pijn meer doen. Of ze staat hem toe dezelfde zizi te hebben als zijn vader.

Waar en hoe besnijdenis oefenen?

  • Sommige artsen bieden aan om in hun kantoor in de stad te oefenen, lokaal te verdoven met een zalf (Emla). Besnijdenis is echter een chirurgische ingreep die essentiële hygiënische omstandigheden en asepsis vereist die alleen een operatiekamer kan bieden.
  • Bovendien is nu bewezen dat kinderen de pijn voelen en onthouden. Een traumatische herinnering aan pijn kan een probleem voor hen zijn in hun toekomstige leven.
  • Het wordt daarom aanbevolen om besnijdenis uit te voeren in de operatiekamer en onder algemene verdoving, in een structuur (ziekenhuis of kliniek) die wordt gebruikt om voor kinderen te zorgen.
  • Het kind slaapt eerst in het masker, anesthesie die via de veneuze route wordt voltooid.
  • De chirurg gaat over tot ablatie van de voorhuid met het scalpel en hechtdraad met een resorbeerbare zoon die enkele dagen na de ingreep zal verdwijnen.

1 2


Video: Besnijdenis - TOTALE CIRCUMCiSIE (Mei 2022).