Zwangerschap

De sigaret, waarom stoppen

De sigaret, waarom stoppen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wil je een baby of al zwanger zijn ... Profiteer van deze buitengewone motivatie die een kind is en ons advies om de ders te verpletteren!

Roken schaadt de vruchtbaarheid en beïnvloedt het verloop van de zwangerschap

  • Als u rookt, duurt het twee keer zo lang als een niet-roker om zwanger te worden. Maar als je stopt met roken, wordt alles weer normaal. Het is niet ongewoon om te zien dat vrouwen een zwangerschap beginnen in de maanden na het stoppen met roken.

Aan de andere kant zijn de specifieke complicaties met betrekking tot roken gedurende deze negen maanden onduidelijk. Toch zijn de risico's van verloskundige ongevallen reëel en kunnen in cijfers worden samengevat:

  • Gemiddeld 3 keer meer miskraamof 5 keer meer voor een vrouw die meer dan 30 sigaretten per dag rookt in de vroege zwangerschap.
  • 2 keer meer gevallen van buitenbaarmoederlijke zwangerschappen.
  • Meer frequente vroeggeboorten : 3 maal meer kans op membraanbreuk vóór 34 weken amenorroe.

Tabak schaadt de gezonde ontwikkeling van de foetus

  • De foetus ontvangt zijn zuurstof door de bloed van zijn moeder. Maar als de moeder rookt, krijgt hij minder. Bij elke sigaret wordt het moederbloed geladen met koolmonoxide, een bijzonder giftig gas dat in de bloedbaan terechtkomt en zich hecht aan rode bloedcellen in plaats van zuurstof.
  • Nicotine heeft een vasoconstrictief effect op de slagaders van de placenta en op de navelstrengader, die een vermindering van de bloedstroom veroorzaakt. Om nog maar te zwijgen over het "snij honger" effect van de sigaret ... het is niet goed voor je baby dat je weinig eet.

Zoveel factoren die verantwoordelijk zijn voor het bedwelmen van de baby, die bij de geboorte 300 tot 400 g minder kunnen wegen. Dit gewichtstekort kan extra problemen veroorzaken als het te vroeg wordt geboren, wat vaker wordt onthouden wanneer de moeder rookt.

De gezondheid van babyrokers is kwetsbaarder

  • Studies tonen aan dat roken van moeders het risico op plotselinge kindersterfte verhoogt."Dit betekent niet dat roken de oorzaak is van plotselinge dood, maar dat het risico hoger is", zegt Anne Borgne. Bovendien verhoogt tabaksrook het risico op astma bij kinderen, verergert de symptomen en is het ook betrokken bij allergische verschijnselen.
    • Het probleem houdt niet op bij peuters. Er zijn aanwijzingen dat een tiener 2 tot 4 keer vaker rookt tijdens blootstelling aan roken tijdens de zwangerschap van zijn moeder.

1 2


Video: Stoppen met roken: 'Pas als ik kanker krijg' - RTL NIEUWS (Mei 2022).