Je kind 3-5 jaar

Gebrek aan concentratie: wat te doen?

Gebrek aan concentratie: wat te doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op dit moment heeft uw kind moeite zijn aandacht te trekken voor een bordspel, een boek ... Ook op school heeft zijn leraar u erop gewezen! Het advies van onze specialist.

Hij heeft regelmatige beats nodig

 • Het gebrek aan slaap, het misbruik van het scherm (computer, televisie), het ritme van het leven van gescheiden ouders, of de afwezigheid van ontbijt, zijn allemaal objectieve redenen voor vermoeidheid en veroorzaken problemen bij het mobiliseren van zijn aandacht .
 • Wat te doen. Waar het schot! Beperk uw tijd voor de schermen. Bekijk zijn schema voor het slapengaan en maak hem eerder wakker zodat hij de school niet leeg verlaat.
 • Wat hem te vertellen. "Je bent te moe, we organiseren het, papa of ik, om vroeg thuis te komen en ervoor te zorgen dat je vroeg naar bed gaat om 's ochtends fit te worden!"

Hij heeft moeite om alles te beheren!

 • Situaties zoals scheiding, rouw, bewegen, kunnen bij een kind angst veroorzaken. Een ander spoor: moeilijkheden - zoals dyslexie - die je tegenkomt tijdens bepaald leren (lezen of schrijven) kunnen zijn geest volledig absorberen ... en zijn concentratievermogen beïnvloeden!
 • Wat te doen. Kom dichter bij zijn leraar om te proberen de oorzaak van zijn malaise te begrijpen en plaats apparaten om hem te ondersteunen. Volg zijn werk op zodat hij voor één ding tegelijk aandachtig blijft. En raadpleeg indien nodig een logopedist om hem te helpen.
 • Wat hem te vertellen. "Hoe ingewikkeld het is, je gaat niet alles tegelijk doen, beginnen met lezen en dan neem je een pauze."

Het houdt niet stand

 • Aandachtstekort kan een van de symptomen van hyperactiviteit zijn. Dit wordt ADHD genoemd: aandachtstekortstoornis geassocieerd met hyperactiviteit. Vanwege een storing in de aandachtsnetwerken in de hersenen, wordt deze diagnose alleen gesteld na evaluatie van de cognitieve en aandachtscapaciteiten van het kind. De behandelingen zijn afhankelijk van de ernst van ADHD.
 • Wat te doen. Geef jezelf en hem ook de schuld. Nee, hij is geen ondraaglijk monster en slecht gefokt! Sta erop dat hij op school op de eerste rij wordt geplaatst om zijn aandacht te remobiliseren. Laat hem gevolgd door een logopedist om hem te begeleiden bij het leren lezen en schrijven. En door een psychomotorische, indien nodig, om zijn instabiliteit en hyperactiviteit te kanaliseren.
 • Wat hem te vertellen. "Nee, het is niet jouw schuld, je hebt speciale problemen en we zullen je helpen ze te overwinnen."

Mom's woorden

"Het jaar van zijn CP had Nils moeite zich te concentreren, zozeer zelfs dat zijn minnares ons opriep." In paniek sprak ik met de kinderarts en vroeg hem de balans op te maken om te verifiëren dat mijn zoon niet leed. van ADHD! "Hij kalmeerde het spel door me te vragen Nils 'levensritmes te ontleden, het is waar dat omdat zijn vader en ik gescheiden waren, hij elke drie dagen te maken kreeg met huiswisselingen als onderdeel van Alternatieve bewaker, hij had amper tijd om te gaan zitten, hij was uitgeput, we hebben onze bewaringsregelingen herzien en sindsdien is hij beter geweest. " Elise, moeder van Nils, 8 jaar oud.

Frédérique Odasso met professor Patrick Berquin, hoofd van de afdeling pediatrische neurologie aan de CHU Amiens-Picardie en lid van de Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde.Opmerkingen:

 1. Upwode

  iets brandt constant

 2. Zulugore

  Er werd er veel over gepraat. Maar ik denk dat het onzin is.

 3. Aldous

  Bravo, een uitstekend antwoord.

 4. Addney

  wat we zouden doen zonder je briljante zinSchrijf een bericht