Je baby 0-1 jaar

Gebrek aan eetlust: hij groeit op!


Hij die zo veel plezier beleefde aan het opslokken van de goede dingen die je voor hem aan het klaarmaken was en zo veel waardering leek te hebben voor alle nieuwigheden op zijn bord, nu nadert hij zijn maaltijden zonder veel enthousiasme. En als het normaal was?

Hij verloor zijn mooie eetlust

  • Wat is er aan de hand? Alleen heel normaal. Je baby wordt groot! Toen hij werd geboren, was zijn grootste plezier en plezier om zichzelf comfortabel in je armen te voeden. Nu realiseerde hij zich dat er nog vele andere bezienswaardigheden te bevredigen waren.

Hij ontdekt de wereld

  • Zittend of op handen en voeten, maakt de staande hem ook niet bang. Plots ziet hij de dagen niet voorbijgaan. En als je bovendien een opwindend spel komt onderbreken om het aan tafel te leggen, begrijp je hoe vervelend het voor hem is.
  • Naarmate hij ouder wordt, maakt hij zich zorgen: alles is niet altijd rooskleurig in zijn kleine leven. Wijzigingen plannen, een nieuwe oppas of oppas, een ongewoon gebrek aan beschikbaarheid van uw kant? Net als jij wanneer je overstuur bent, kan hij een geknoopte maag hebben. Een beetje geduld, dikke knuffels en hij zal minder maaltijden mokken.

Hoe reageren?

  • Wanneer zijn eetlust grillig is, dwing hem dan nooit om te eten, je zou het kunnen blokkeren. Het is moeilijk om tegen deze trend in te vechten dat we allemaal onze peuters willen overladen, ons zorgen maken zodra ze niet willen eten ... Maar we stellen kinderartsen gerust, een klein kind is nooit dood van de honger.