Pa

Mijn vrouw geeft borstvoeding en het stoort me ...

Mijn vrouw geeft borstvoeding en het stoort me ...


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Borstvoeding verstoort de gewoonten van het paar. Maar wat vinden mannen trouwens van deze erotische baarmoeder die de moederschoot is geworden? Enquête uitgevoerd door ... een man.

Zwangerschap luidde deze omwenteling in, maar de geboorte confronteert papa met een nieuwe vanzelfsprekendheid: de borst, ooit een partner van erotische spellen, heeft zijn oorspronkelijke functie teruggevonden: de kleine man voeden. De vader moet het lichaam van zijn vrouw delen met zijn baby. Vanaf nu is het "1 body voor 3", zoals de gynaecoloog Claude-Emile Tourné prachtig samenvat. Over deze uitzonderlijke situatie en de omwentelingen die het met zich meebrengt, wilden we meer weten, om het woord te geven aan specialisten en jonge vaders!

Borstvoeding: gedeelde gevoelens

  • Tussen geluk om vader te zijn en jaloezie. Voor een man markeert de periode van borstvoeding het begin van een nieuw tijdperk dat gedeelde gevoelens voor hem oproept: hij is enerzijds overweldigd door het geluk van het verwelkomen van de vrucht van liefde die verenigt zich met zijn vrouw en aan de andere kant voelt hij een zekere heimwee naar de tijd dat hij het alleen was ...
  • Het is tijdens het eerste jaar van het kind dat deze gevoelens het krachtigst worden uitgedrukt. Sommige mannen verbergen hun problemen niet. "Mijn vrouw heeft een jaar borstvoeding gegeven, het heeft me van het circuit uitgesloten. Al haar beschikbaarheid was gericht op het kind dat nooit de fles nam", herinnert Dominique zich.
  • Deze gevoelens zijn niet verrassend. "De man heeft geen ervaring met zwangerschap of borstvoeding, hij moet accepteren dat hij niet begrijpt wat er gebeurt in het hoofd van een vrouw die al negen maanden een kind draagt. Dominique Gros, senoloog, maar het is niet omdat hij ontsnapt dat hij zich buitengesloten moet voelen. "

    1 2 3Opmerkingen:

  1. Dile

    helemaal niet eens met de vorige postSchrijf een bericht