Nieuws

Wiegjes in het ziekenhuis: gevaar

Wiegjes in het ziekenhuis: gevaar


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na de dood van een 5-jarig meisje, verstikt tussen de tralies van haar bed, in het ziekenhuiscentrum van Mulhouse (Haut-Rhin), werd een onderzoek geopend. Verzuim om kinderbedden in ziekenhuizen te controleren of niet te reguleren? (Nieuws van 11/08/09)

 • Opgenomen in de kinderafdeling van ziekenhuis Mulhouse, het kleine meisje werd op 31 juli levenloos gevonden, het hoofd stak tussen de tralies van haar bed. De autopsie gaf aan dat ze verstikt stierf. Zwaar gehandicapt vanwege een genetische ziekte, kon het meisje niet praten of lopen. Ze kon niet melden dat ze stikte.
 • De eerste elementen van de enquête tonen aan dat de bed waarin het kind was geplaatst, zou de oorzaak van het ongeval zijn : een medisch bed, met horizontale balken, te ruim voor de grootte van een kind van zijn leeftijd. Om een ​​val te voorkomen, werden kussens aan de zijkant van het bed geplaatst, tussen de matras en de balken. Een apparaat dat niet verhinderde dat het meisje uitgleed. Kwetsbaar, ze kon niet wegkomen.

Geen standaard voor kinderbedhekken ouder dan 3 jaar oud

 • Regelgeving bepaalt dat kinderen jonger dan 3 jaar in "parkbedden" moeten worden geplaatst de ruimte tussen de staven moet "kleiner dan of gelijk" zijn aan 65 mm. Aan de andere kant is er geen norm, noch Europese, noch internationale, die de specifieke criteria definieert voor het ontwerpen van bedhekken voor kinderen ouder dan 3 jaar oud. Ze worden geplaatst in bedden voor volwassenen. Tot de leeftijd van 12 jaar worden beschermende barrières toegevoegd. Ze lijken niet echt geschikt voor kinderen.
 • Volgens het Franse Agentschap voor gezondheidsbescherming van gezondheidsproducten (Afssaps) hebben zich al vier sterfgevallen voorgedaan die vergelijkbaar zijn met die van Mulhouse, in 2005, 2007 en 2008. Al deze kinderen leden aan zware pathologieën en waren licht van gewicht of klein formaat. Twee jaar geleden Afssaps is begonnen met reflectiewerk om normen te definiëren voor barrières aangepast aan kinderen vanaf 3 jaar. Wanneer zijn de resultaten?

Marie-Victoire Garcia

U wilt reageren, tussen u uitwisselen? Bezoek ons ​​gezondheidsforum 3-5 jaar.Opmerkingen:

 1. Dillon

  Het is opmerkelijk, het is het waardevolle antwoord

 2. Howland

  En natuurlijk wensen we:

 3. Vien

  Excuus daarvoor ik verstoord ... Ik begrijp deze vraag. Is klaar om te helpen.

 4. Barak

  Ik denk dat je de fout toestaat.

 5. Mikajin

  Wat een charmant berichtSchrijf een bericht