Uw kind 5-11 jaar

Lipiden: maak de juiste keuze

Lipiden: maak de juiste keuze


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het lichaam heeft lipiden nodig om te groeien, maar kun je onderscheid maken tussen goede en slechte vetten? Zijn er betere voor kinderen? Het punt met de voedingsdeskundige Jean-Michel Lecerf.

Wat zijn de voordelen van lipiden?

 • Lipiden zijn de vetachtige stoffen die ons dienen als een reserve van energie. Zowel het kind als de volwassene hebben het nodig om cellen te maken, vooral zenuwcellen. Ze worden gevonden in de ruwe staat in olie, boter, margarine en verborgen in vele andere voedingsmiddelen (cakes, friet ...). Sommige worden niet door ons lichaam gemaakt, vandaar het belang van het hebben van in onze voeding.

Wat zijn de belangrijkste lipidenfamilies?

 • We maken onderscheid tussen verzadigde vetzuren (vaste vetten op kamertemperatuur, veel dierlijke vetten, industriële vetten, oliën op hoge temperatuur ...) en "onverzadigde" vetzuren (koudgeperste plantaardige oliën, visvetten, enz.). Dit onderscheid wordt gemaakt op basis van chemische eigenschappen, maar kan gevolgen hebben voor de gezondheid.

Zijn er goede en slechte vetten?

 • "Alle vetten zijn goed in voldoende verhoudingen, ze worden gevaarlijk wanneer ze in te grote hoeveelheden worden geconsumeerd", benadrukt voedingsdeskundige Jean-Michel Lecerf. "Maar het is waar dat we op onze hoede moeten zijn voor de" trans "-vetzuren die bijvoorbeeld het gevolg zijn van de gedeeltelijke hydrogenering van vetten en aanwezig zijn in gebak."
 • In Frankrijk consumeren we echter te veel verzadigde vetzuren (vlees, bereide maaltijden, vette zuivelproducten, vleeswaren) en te veel omega 6, een meervoudig onverzadigd vetzuur dat aanwezig is in de zonnebloem-, maïs- of plantaardige olie. de meeste margarines.

Het advies van de voedingsdeskundige

 • Een beetje boter op brood in de ochtend, een koolzaadolie (of olijfolie) in plaats van een zonnebloemolie om te kruiden, en om een ​​olijfolie, een pinda-olie of een speciale kookmargarine te koken. Geen vlees twee keer per dag en kijk uit voor verborgen vetten in bereid voedsel. Het beste is om je te concentreren op rauwe producten en deze te koken door de hoeveelheid toegevoegd vet te regelen.

NotrefamilleOpmerkingen:

 1. Guzahn

  Gefeliciteerd, geweldig idee en tijdsbestek

 2. Fenribar

  Aan de ene kant gaat de verbeeldingskracht van moderne bloggers alle grenzen te boven, maar tegelijkertijd wordt dit alles steeds verslavender. Ik kan geen dag leven zonder mijn blogvrienden te bezoeken. Jij bijvoorbeeld! ;)

 3. Kazigore

  En er is andere output?Schrijf een bericht