Je baby 0-1 jaar

Oleocalcium smeersel: instructies voor gebruik


Oleocalcary smeersel wordt langzaam een ​​natuurlijk alternatief voor babydoekjes. Deze zoete en zuinige formule reinigt en hydrateert de billen van peuters.

Oleocalcary smeersel: wat is het?

  • Voor alle ouders die op zoek zijn naar een babyreinigingslotion, is het oleocalcary smeersel het ontdekken waard. Inderdaad, dit mengsel van limoenwater en olijfolie biedt veel voordelen voor de bodem van de baby. Dit hypoallergene product, dat naar de Middellandse Zee ruikt, heeft onmiskenbare hydraterende eigenschappen en is met name geschikt voor de fragiele huid van pasgeborenen. Het is vooral geïndiceerd voor baby's die last hebben van eczeem of andere dermatologische problemen.

Waar en hoe het te gebruiken?

  • Voor de verandering van baby vervangt het oleocalcaire-smeersel slim het schoonmaakdoekje of water en zeep. Afgezet op katoen, reinigt het preparaat de bevlekte stoel van het kind diep, terwijl het een dermo-beschermende film achterlaat die het risico op luieruitslag vermindert. Inderdaad, het oleocalcaire smeersel hoeft niet gespoeld te worden.
  • Bovendien kan het ook worden gebruikt als massagecrème of oplossing voor de korsten van melk. Maar het smeersel is niet exclusief voor kinderen. Integendeel, het is zeer effectief bij het genezen van scheuren en het verlichten van de pijn van moeders die borstvoeding geven.

Waar het te vinden?

  • Het oleocalcary smeersel is verkrijgbaar in de meeste apotheken en drogisterijen onder verschillende merken. Sommige supermarkten met een kinderopvangafdeling verkopen ook, en u vindt ook op sites voor online verkoop van parafarmacieproducten. Aan de andere kant, denk aan het ontcijferen van de samenstelling van het product omdat sommige merken andere ingrediënten toevoegen aan de basisbereiding, zoals etherische oliën of zoete amandelolie.

Hoe bereid je het zelf voor?

  • Niets eenvoudiger om uw eigen smeersel te maken!
  • Om 500 ml voorbereiding te verkrijgen, meng je eenvoudig 250 ml koudgeperste olijfolie met 250 ml limoenwater. Het wordt aanbevolen om te kiezen voor olijfolie uit de biologische landbouw. En dat is alles! Dit type lotion "thuis" kan enkele maanden in een ondoorzichtige container worden bewaard. Sommigen adviseren om 10 g bijenwas toe te voegen, eerder gesmolten, om het mengsel te stabiliseren.