Je baby 0-1 jaar

Immuniteit, een must

Immuniteit, een mustWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Virussen, ziektekiemen, microben ... tijdens de eerste jaren moet je peuter tegen veel agressors vechten. Om zijn afweersysteem te ontwikkelen, is hij van al zijn vermogens: hij heeft training nodig om aan de slag te gaan. De verklaringen van Dr. Beatrice di Mascio, peditair.

Hoe verdedigt het lichaam zichzelf?

  • Immuniteit wordt gesmeed in de eerste levensjaren. Het vertegenwoordigt alle mechanismen waarmee de organisatie zich kan verdedigen tegen alle agressors.
  • Vanaf de geboorte wordt je baby geconfronteerd met veel virussen en bacteriën. Om zichzelf te beschermen, heeft het een afweersysteem op het niveau van zijn bloedcirculatie.
  • Belangrijkste bondgenoten: witte bloedcellens, en onder hen neutrofielen en macrofagen - echte killercellen die verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van microben - T-cellen die killercellen activeren. Ten slotte komen de B-lymfocyten die antilichamen of immunoglobulinen produceren die zijn verdeeld in 3 klassen: Ig A, Ig G en Ig M. Een tekort aan deze immunoglobulinen overeen met een specifiek symptoom: als uw baby lijdt aan een tekort aan Ig A hij zal meer last hebben van diarree. Een gebrek aan IgG zal vatbaar zijn voor luchtweginfecties en KNO.
  • Als uw kind herhaalde infecties heeft, uw arts zal de kwaliteit van zijn afweersysteem in twijfel trekken. Een controle van zijn bloedbeeld, en met name de bepaling van zijn immunoglobulinen, kan nodig zijn.

Wanneer wordt immuniteit verworven?

  • Immuniteit wordt gevormd tijdens de eerste levensjaren, min of meer snel. Alles zal afhangen van de natuurlijke aanleg van uw kind, zijn zorgwijze, zijn dieet, kortom zijn manier van leven. Een baby die borstvoeding krijgt, is in principe beter bestand tegen darminfecties, omdat moedermelk rijker is aan IgA dan melkpoeder.

1 2