Zwangerschap

Homeopathie, een hulp bij de bevalling

Homeopathie, een hulp bij de bevallingWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met osteopathie en acupunctuur is homeopathie een van de alternatieve medicijnen die u kunnen voorbereiden op de bevalling. De verklaringen van Sylvie de Sigalony, homeopathische verloskundige.

Homeopathie, hoe werkt het?

  • Homeopathie gebruikt twee hoofdprincipes: gelijkenis en verdunning. De homeopathische remedie is gemaakt van een stof die dezelfde symptomen veroorzaakt als de ziekte in kwestie, maar aanwezig in een infinitesimale dosis. De lage verdunningen (4 CH, 6 CH) worden gebruikt voor lokale behandeling, de hoge verdunningen (15 CH, 30 CH) zijn gereserveerd voor het hele organisme.
  • Uit een zeer persoonlijke vragenlijst, de specialist stelt uw homeopathisch profiel op. De meest uiteenlopende vragen worden gesteld over uw gebruikelijke gedrag (slaap, voedselvoorkeuren), maar ook uw ziekten, uw omgeving, uw erfdeel, uw omgeving. Als je zwanger bent, let de homeopaat op je gevoelens, je reacties en hoe je deze dagelijkse periode leeft.
  • Elk homeopathisch profiel komt overeen met een geneesmiddel dat "specifiek middel" wordt genoemd. Hij is het die het psychische evenwicht herstelt, de immuunafweer versterkt en het lichaam revitaliseert. De beroemde "witte korrels" zijn erg handig om u te helpen controle te houden over dit belangrijke evenement: uw levering. In de praktijk is dat aangetoond homeopathische behandeling vermindert de werkuren aanzienlijk vier tot zes uur, in tegenstelling tot acht tot twaalf uur voor een eerste geboorte. Deze gunstige effecten worden verlengd tijdens de bevalling en na de bevalling, voor een betere genezing en een goed begin van borstvoeding.

Wanneer raadplegen?

  • Het ideaal is om aan het begin en het einde van de zwangerschap te raadplegen. En op aanvraag wanneer problemen optreden.

1 2