Uw kind 3-5 jaar

The Treasure of Rakim the One-Eyed: Episode 1

The Treasure of Rakim the One-Eyed: Episode 1


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er was eens ... een kleine jongen, Bastien, die dol was op de verhalen van piraten verteld door zijn opa. Zijn favoriet? Die van Rakim de Eenogige. En als zijn schat echt bestond? Een avontuur dat je nieuwsgierig nieuwsgierig zal houden.

 • Op zee geeft Bastien de voorkeur eb. Wanneer de zee erg sterk aanvoelt en de meeuwen shelltraktaties maken. Zijn grootvader neemt hem mee om aan de wilde kust te wandelen. En daar vertelt hij hem verhalen acommodations ! verhalen Hatelijke en wrede piraten !
 • De meest bekende van allemaal heet Rakim de eenogige. Elke keer vraagt ​​Bastien: " Dis Papyis het waar dat iemand zijn schat nooit heeft ontdekt? "
 • Elke keer antwoordt Papy: " Het is zeker waar! Zijn boot zonk een stormachtige dag! "Elke avond, wanneer zijn opa komt om het licht uit te doen, vraagt ​​Bastien" Zeg papywanneer breng je me naar je boot? Elke avond antwoordt Papy: "Bastien, je hebt me duizend vragen gesteld! Wanneer word je groot! Ga nu slapen! "
 • Op een zonnige ochtend wil Bastien op de rotsen spelen. Voor hem is het avontuur! Bastien is een geweldige kapitein! Hij kan zelfs met meeuwen praten: "Jij meeuw, vertel me als je de aarde daarboven ziet!"
 • Bastien klimt steeds hoger op de rotsen. plotseling hij ziet een grot die hij nog nooit heeft gezien. Dus beveelt hij "Seagull, stuur naar stuurboord, alles!"
 • De grot is klein en Bastien staat gewoon. Hij gaat op handen en voeten om naar de bodem te gaan. Bouh ... Het is donker en nat. Au, Bastien slaat zijn neus op de rots!
 • plotseling, zijn hand raakt een object glad en ruw tegelijkertijd. Bastien pakt het op en gaat naar buiten.
 • Daar bewondert Bastien op klaarlichte dag zijn vondst: het is een fles half bedekt met schelpen. Er zit iets in. Maar de fles wordt afgesloten door een kurk en Bastien kan hem niet openen.
 • Bastien aarzelt dan, jammer genoeg gooit hij de fles tegen de rots. In het midden van de kleine stapel glas grijpt Bastien een stuk vergeeld papier. Hij rolt het uit heel langzaam ...

Wat staat er op het vergeelde stuk papier? De tweede aflevering.

Een verhaal geschreven door Christine Hanon, geïllustreerd door Pierre Denieuil, gepubliceerd in het tijdschrift Belles Histoires, Bayard jeunesse.Opmerkingen:

 1. Hugo

  Uw onderwerp is vrij moeilijk voor een beginner.

 2. Paolo

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik haast me naar mijn werk. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker schrijven dat ik denk aan deze vraag.

 3. Mukhtar

  Bravo, wat een zin ... een geweldige gedachte

 4. Benedictson

  Wat een bewonderenswaardig onderwerpSchrijf een bericht