Uw kind 5-11 jaar

De mooiste grotten om te bezoeken in Frankrijk


Hier zijn adembenemende en tijdloze reizen naar het centrum van de aarde! Rotskristallen met bovennatuurlijke tinten, kerstverlichting, schilderijen van prehistorische dieren, ondergrondse maar ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals koorddans wandelen, boomklimmen, boot of treintje ... We rennen de afgrond in?

1. Lascaux Internationaal centrum voor pariëtale kunst - Dordogne

Lascaux International Center of Parietal Art

De complete replica van de grot van Lascaux (Lascaux IV), Dordogne, biedt een reis terug in de tijd van meer dan 20.000 jaar met weelderige fresco's van prehistorische dieren. Workshops, gebruik van 3D-beeld en virtueel zeer aantrekkelijk voor kinderen! Ideaal vanaf 6 jaar oud.
► Meer informatie over Lascaux International Center of Parietal Art

2. Afgrond van Padirac - Lot

Afgrond van Padirac

Te allen tijde beschouwd als "de ingang van de duivel", de kloof van Padiracin de lot, datum van onbepaalde tijd. Een wandeling 100 meter onder de grond waar een rivier stroomt voor een bezoek vol mysterie ... Speeltuin aangelegd op de site. Vanaf 4 jaar oud.
► Meer details over Chasm of Padirac

3. Grotte des Demoiselles - Herault

Grot van Demoiselles

Bekend om de rijkdom van zijn decoratie, de Grot van Demoiselles (Volgens de legende heeft een herder, die een schaap heeft misleid, gezegd dat hij daar feeën zag) Hérault, is een kathedraal van afgronden met gigantische stalagmieten en stalactieten. Themarondleidingen voor kinderen en volwassenen, de kloof oversteken in de funambulary!
► Meer details over Grotte des Demoiselles

4. Grot van Saint Marcel d'Ardèche

Grot van Saint Marcel

de grot van Saint Marcel d'Ardèche is versierd met prachtige ondergrondse netwerken van bijna 60 km. Het hoogtepunt van het bezoek is de indrukwekkende waterval genaamd "Gours" die jong en oud zal verbazen. Fairy verlichting! Tijdens de rondleiding van een uur kunnen kinderen geologie en rotskunst ontdekken. Vanaf 6 jaar oud.
► Meer details over Grotte de Saint Marcel d'Ardèche

5. Grot van Clamouse - Hérault

Grot van Clamouse

de grot van Clamousein Hérault, staat bekend om de rijkdom van zijn concreties en zeer zeldzame kristallen. Het biedt ook een alternatief voor klassieke rondleidingen: het speleopark! De principes van accrobranche toegepast op de ondergrondse omgeving met verschillende workshops, apenbruggen, zip-lijnen ... Vanaf 8 jaar.
► Meer details over Clamouse Cave

6. Grot van Lacave - Lot

Grot van Lacave - Vermomde dagen

Toegang voor grotten van Lacavein de lot, wordt gedaan door een treintje, dat de kinderen zal amuseren. U zult kamers ontdekken die 60 meter hoog kunnen worden, inclusief de beroemde kamer "black lights". De site organiseert concerten en de laatste dagen van augustus maken de gidsen hun bezoeken vermomd! Ideaal vanaf 4 jaar.
► Meer details over Grotte de Lacave

7. De grotten van Betharram - Pyreneeën

Betharram grotten

de Betharram grottenin Pyreneeën onderscheid maken tussen 5 bovenliggende verdiepingen. En wat leuk is voor kinderen, is dat je er eerst met een treintje komt en dan gaat varen en wandelen. Vanaf 4 jaar oud. Lourdes, de beroemdste bedevaartsplaats in Frankrijk, ligt op 15 km afstand.
► Meer over de Betharram-grotten

8. Grot van Choranche - Isère

Grot van Choranche

In het hart van het natuurpark van Vercorsde grot van Choranche is een uitzonderlijke plek om de ondergrondse wereld te ontdekken. Duizenden fijne en fragiele stalactieten, bovennatuurlijke ondergrondse rivieren, licht- en schaduwspelen bieden een magisch spektakel. Ideaal vanaf 5 jaar.
► Meer informatie over de grot van Choranche

9. Grot van Lombrives - Ariège

Grot van Lombrives

de grot van Lombrivesin Ariege, is een verzameling van bijna 200 grotten, de grootste in Europa, met 7 niveaus van op elkaar geplaatste galerijen, meer dan 20 miljoen jaar geleden gevormd. Deze set is altijd een schuilplaats voor mannen geweest! Rondleidingen zijn boeiend. Vanaf 7 jaar oud.
► Meer informatie over Cave of Lombrives

10. Grot van Cocalière - Gard

Grot van Cocalière

In de Gard, is de Grot van Cocalière soms de diamantgrot genoemd. We zien ook een prehistorische galerij die getuigt van de menselijke aanwezigheid in de plaatsen. De terugkeer is op een treintje. Gemakkelijke route voor kinderen. Vanaf 5 jaar In 2017 viert de grot 50 jaar toerisme!
► Meer informatie over Grotte de la Cocalière

11. Grot van Niaux - Ariège

Caves of Niaux - Toeristische attracties Ariège

de grot van Niauxin Ariege, is een grot die kan worden bezocht door het licht van een lamp, met de emotie van een ontdekkingsreiziger! Meer dan 800 meter zullen bezoekers een majestueuze hal ontdekken met meer dan 80 schilderijen van prehistorische dieren. De opwinding is op de afspraak ... Vanaf 8 jaar oud.
► Meer informatie over Cave of Niaux

12. Gouffre de Cabrespine - Aude

Cabrespine kloof

20 minuten van Carcassonnede Reusachtige put van Cabrespine biedt een groots spektakel. De kamer is enorm en de kinderen kunnen, sinds de beroemde "Balkons van de Duivel", de kloof bewonderen die ongeveer 220 meter diep zinkt ... Gegarandeerd koude rillingen. Ideaal vanaf 5 jaar.
► Meer details over Cabrespine-kloof

13. Kloof van Proumeyssac - Dordogne

Gouffre de Proumeyssac

de kloof van Proumeyssac, bijgenaamd de "kristallen kathedraal", presenteert indrukwekkende kristallisaties met lichtspelen en muzikale begeleiding. Het bezoek van 45 minuten wordt becommentarieerd. Vermogen om de kloof in te gaan door middel van een mand zoals tijdens zijn ontdekking! Vanaf 5 jaar
► Meer details over Gouffre de Proumeyssac

14. Grot van La Verna - Atlantische Pyreneeën

Grot van La Verna

de grot van La Verna, in Pyreneeën, is de grootste holte ontworpen voor het publiek, met een diameter van 250 meter! Bezoek "ontdekking" of "verkenningsrivier", voor kinderen, met een gids die enkele verrassingen reserveert voor de jongste avonturiers ... Vanaf 5 jaar.
► Meer details over Cave of La Verna

15. Grot van Osselle - Jura

Grot van Osselle

de grot van Osselletussen Doubs en Jura, staat niet alleen bekend om de schoonheid van zijn natuurlijke omgeving, het is ook daarin dat we in 1826 het eerste complete skelet van grotberen vonden! Een beersoort die vandaag niet meer bestaat. Vanaf 6 jaar oud.
► Meer details over Grotte d'Osselle

Afbeelding intro Bétharram Caves