Keuken

De banaan


Energiek, de banaan maakt het geluk van de sporters en fijnproevers. Al ons advies om het goed te kiezen, te consumeren en te bewaren.

Banaan, zijn voedingswaarde

  • Geef het niet aan uw kind tot het rijp iswanneer zijn zetmeel, onverteerbaar, wordt omgezet in suikers (fructose en glucose), perfect assimileerbaar. Het zal genieten, net als jij, van zijn zachte vezels die de darmen beschermen, zijn vele sporenelementen zoals kalium en magnesium, en zijn vitamines, waaronder de C anti-infectieus. Het bevat ook vitamine A, B en E.
  • Op energieniveau bananen zijn calorischer dan de meeste andere vruchtens (90 kcal per 100 g) ... maar minder dan veel zoete desserts. Het is perfect om te proeven of na de inspanning om energie te herstellen.

Keuze en behoud

  • De banaan plukt groen aan de boom en blijft rijpen bij kamertemperatuur, bij voorkeur gewikkeld in een krant. Vervolgens krijgt het een uniforme gele of tijgerkleur, een teken van zijn volwassenheid.
  • waarschuwing: plaats het nooit in de koelkastze vreest de kou die haar ongemakkelijk maakt.

Verbruik

  • Gemalen in sinaasappelsap of yoghurt, banaan is een van de eerste vruchten waarmee je baby vanaf 6 maanden leert kauwen. Je kunt het ook gepocheerd en fijngemalen aan je baby geven.
  • Bij het verschijnen van tanden, transformeer deze zachte vrucht in chips om het gebruikelijke koekje te vervangen: smeer dunne plakjes banaan op een vel bakpapier en kook een uur in een zachte oven (110 ° C).

Véronique Chabrol

Babyrecepten rond de banaan

Tweekleurige compote

Wortel-bananensalade

Bananen-perenmousse

Banaan-mango smoothie

Ham Met Banaan

Choco-bananenmousse

Bananencrème

Banaan-abrikozenmousse

Crumble van banaan en ananas

Wilt u uw recepten en kooktips delen? Tot ziens op ons kookforum.