Je baby 0-1 jaar

Pasgeborenen, in staat om ruimte, tijd en hoeveelheden te koppelen

Pasgeborenen, in staat om ruimte, tijd en hoeveelheden te koppelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geweldige baby's! Een team van Inserm-onderzoekers heeft aangetoond dat ze vanaf hun tweede levensdag een weergave hadden van ruimte, tijd en hoeveelheden. Uitleg.

 • Hoe leggen we het verband tussen tijd, ruimte en kwantiteit? Franse onderzoekers hebben een protocol opgesteld in het kraamkliniek van het Bichat-ziekenhuis, gemiddeld 96 baby's van 2 dagen om deze vraag te beantwoorden.
 • Visuele aandacht meten van deze pasgeborenen werd een experiment uitgevoerd waarbij tegelijkertijd hun visie en gehoor werden gevraagd. In het begin hoorden de baby's, geïnstalleerd in hun ligstoel, een reeks geluiden van 6 tot 18 lettergrepen gedurende min of meer lang. Tegelijkertijd werd een lijn in lichte beweging op een scherm geprojecteerd.
 • In een tweede keer, vernieuwden de onderzoekers de ervaring door deze keer een langere visuele lijn en een grotere hoeveelheid geluiden of een langere lijn en een kleinere hoeveelheid geluiden te presenteren.
 • Resultaten tonen aan dat pasgeborenen op deze veranderingen reagerens en zijn daarom in staat om een ​​hoeveelheid of duur te relateren aan een lengte in de ruimte "een paar uur na de geboorte zijn mensen daarom gevoelig voor de gemeenschappelijke structuur van tijd, ruimte en hoeveelheid". "Het brein van een pasgeboren baby is gestructureerd om te reageren op een complexe omgeving." Vanuit filosofisch oogpunt geeft dit reden aan Kant: de omgeving leert ons veel dingen, maar we zijn al bereid om te ontvangen wat dit omgeving biedt ons "concludeert Arlette Stréri, co-auteur van de studie.

Stéphanie Letellier

(Nieuws van 04/04/14)Opmerkingen:

 1. Clarke

  Sorry, ik duwde dat idee weg :)

 2. Guafi

  Hier zijn ze aan! De eerste keer dat ik hoor!

 3. Amphiaraus

  Zeker. En ik heb het geconfronteerd.

 4. Denisc

  Dit is een grappige zin.Schrijf een bericht