Uw kind 1-3 jaar

Speelgoed om te duwen, het bevalt hem!


Kinderwagen, kruiwagen ... alles wat rolt fascineert peuters. Push-speelgoed helpt je groot te zijn, terwijl je nog steeds op zoek bent naar de beste manier om te lopen!

14-18 maanden: de kinderwagen wijst hem de weg

  • Je peuter zit amper op zijn benen en hij "rommelt" al met een kinderwagen ... In feite rommel je leerling niet, hij leunt ... Dit speelgoed is voor hem een ​​solide steun die het pad naar hem volgt en hij zich veilig voelt het handvat vast te pakken ...
  • Tot de dag dat hij een verwarrend aspect van dit object leert kennen: de wielen van de kinderwagen gaan vaak sneller dan zijn kleine pootjes, hij prikt op de grond door zijn speelgoed in zijn val te slepen. Nog steeds te klein om de oorzaak van dit zeer onaangename incident te raden en eerder geneigd zichzelf te ondervragen, zal hij zich niet van zijn kinderwagen afkeren maar blijven vasthouden en heeft hij gelijk: vallen, stijgen, terugvallen ... is leren het zwaartepunt te vinden.
  • Als alles uiteindelijk gebeurt, is hier je baby die zonder fouten slaagt in de gang en zelfs de beurt naar zijn kamer begint. Nieuw incident! Het ding is ingewikkelder en we moeten een kleine ommekeer maken om de machine leeg te maken! Dit is een nieuwe manoeuvre die een hoge concentratie vereist, omdat de coördinatiedynamiek van zijn bewegingen de peuter ertoe dwingt vooruit te gaan en niet achteruit te gaan voor het obstakel. Maar hij heeft de les geleerd ... De volgende keer zal hij zijn beurt verwachten.
  • Nog een verrassing voor je baby: hij die naadloos tussen de muur en de bank kan sluipen, het is met zijn kinderwagen niet voorbij. Hij moet zijn gegevens over ruimte, volume en zijn eigen lichaam herzien. De kinderwagen leert hem tijdens het lopen te denken!

18-24 maanden: de kruiwagen om tuinier te spelen

  • Een kinderwagen, je peuter weet wat het punt is ... Een kruiwagen is meer in de war! Het maakt niet uit, het komt erop neer dat het een verkleining van een "gereedschap" voor volwassenen is. Het bezit van deze replica en het spotten van je gebaren betovert hem, hij wil zoveel op jou lijken.
  • Beetje bij beetje decodeert uw kind de instructies voor het gebruik van deze objecten. De kinderwagen is duidelijk, wordt gebruikt om een ​​baby te lopen. En wat lijkt het meest op een baby? Haar teddybeer of pop. De kruiwagen wordt in de tuin gebruikt om gereedschap, grond, onkruid te vervoeren ... Met de juiste instructies wil uw kind niet langer u zijn, hij speelt om een ​​vader of moeder te zijn. Hij wordt ondergedompeld in zijn rol als volwassene "van binnen".
  • Het is heel belangrijk dat uw peuter in een situatie kan spelen: om met u mee te lopen door zijn baby te duwen, om aardeholen te dragen of om een ​​oogst van kleine steentjes terug te brengen tijdens uw wandelingen. Het zal de functie van deze objecten veel beter concretiseren ... zelfs als het daarna de situaties in de woonkamer opnieuw speelt. Kruiwagen en kinderwagen leerde hem de huid van zijn toekomstige karakter binnen te gaan.

1 2