Zwangerschap

Aambeien: de buit van zwangerschap!

Aambeien: de buit van zwangerschap!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zelden genoemd, aambeien komen vrij vaak voor bij zwangere vrouwen. Verklaringen van Anna Roy, liberale verloskundige en halftijd tijdens de zwangerschap van Bluets in Parijs.

Aambeien, wat is het?

 • Aambeien zijn normale anatomische vasculaire formaties die vanaf de geboorte bij iedereen voorkomen. Aangedreven door bloed van de slagaders, bevinden ze zich ofwel onder de huid rond de plooien van de anus (externe aambeien), of onder het slijmvlies langs de anale kanaal (dit worden interne aambeien genoemd). Wanneer het anale slijmvlies ontsteekt en extern wordt, wordt het een hemorrhoidale crisis genoemd.
 • Hoewel niet serieus,deze pathologie kan pijnlijk zijn, gevoelens van branderig gevoel, jeuk, bloeding veroorzaken ... en een reflexangst veroorzaken om naar het zadel te gaan.

Wat zijn de tekenen van de aambeiencrisis?

 • Moeilijke doorgang, jeuk of branderig gevoel, bloedingen, pijn ... al deze symptomen kunnen verband houden met aambeienproblemen en vereisen het advies van een arts of specialist (proctoloog). Het is beter om vroeg genoeg te overleggen omdat het probleem erger kan worden en de levering pijnlijker kan maken.

Aambeien: frequent tijdens de zwangerschap

 • De hemorroïdale crisis is een van de veel voorkomende pijnen bij zwangere vrouwen. Het lijkt eerder in het laatste trimester van de zwangerschap.
 • De interne aambeien worden op hun plaats gehouden onder het slijmvlies langs het anale kanaal met een elastisch weefsel. Wanneer de laatste zijn elasticiteit verliest of als het spierstelsel ontspant (wat het geval is tijdens de zwangerschap, waarbij de secretie van bepaalde hormonen bedoeld is om de weefsels los te maken), dalen ze geleidelijk af en gaan ze weg.
 • De zwangere vrouw heeft bovendien vaak aandoeningen van de spijsvertering laag, in het bijzonder een hardnekkige constipatie, waardoor ze gedwongen wordt tot langdurige inspanningen die dan vatbaar zijn voor het bloeden en de verzakking.
 • In de laatste weken van de zwangerschap (en tijdens de bevalling) kan de compressie veroorzaakt door het gewicht van de toekomstige baby en de baarmoeder aambeien verwijden of verstoppen en bloedingen veroorzaken.
 • P30% van de zwangere vrouwen lijdt aan een hemorroïdale crisis tijdens hun zwangerschap, zelfs als ze er nog nooit een hadden gehad.

Aambeien: geen fataliteit

 • Wees gerust, Het is niet omdat je tijdens je zwangerschap een hemorrhoidale crisis hebt, dat je gedoemd bent om het je hele leven lang te hebben!
 • Aarzel niet om eerst met je verloskundige of verloskundige te praten, zelfs als het u kan storen. Naast voedselinstructies, om constipatie te beperken (eet vezels, drink water ...), kan uw ongemak worden verlicht en behandeld met een behandeling op basis van zetpillen, crème en adertonische (fluïdiserende bloedcirculatie) ). Na een week moet alles geregeld zijn.
 • Maak je geen zorgen, als er recidive is en vooral op het moment van levering. Omdat de stuwkracht de externalisatie van het anale slijmvlies verder kan bevorderen.
 • Tel meestal 2 maanden na uw levering, zodat alles in orde terugkeert. De tijd dat het perineum zijn toon terugkrijgt, worden de problemen van constipatie verwijderd en wordt het hormonale effect weggenomen.

Is er een manier om ze te voorkomen?

 • Absoluut: constipatie bestrijden. Hiervoor moet je veel water drinken (twee liter per dag), heel brood, yoghurt, fruit, pruimen eten ... en, indien nodig en uitzonderlijk, paraffineolie of slijm gebruiken zoet dat de doorvoer bevordert (vooral geen laxeermiddelen, irriterende stoffen). Aan de andere kant heeft het de voorkeur om kruiden en excitanten (koffie, thee ...) uit te sluiten die de crises bevorderen.
 • Eindelijk gemakkelijker te zeggen dan te leven, vermijd stress omdat het neurovegetatieve systeem ook een belangrijke rol speelt!

Om ook te lezen: welke behandeling voor zwangere aambeien?

Frédérique Odasso

En aambeienziekte?

In dit geval zijn de aambeien niet meer in hun normale staat, ze zijn pathologisch geworden. De aandoeningen zijn gemakkelijk te herkennen en worden vaak geassocieerd: pijn in de anus (spanning, ongemak, jeuk ...), zwelling van deze aambeien, hun afkomst en hun uitbesteding op het moment van ontlasting (verzakking), bloeden (het woord aambei komt van het Griekse hemorrein: bloody flow). In tegenstelling tot wat sommigen geloven, hebben ze niets te maken met spataderen die veneus zijn: aambeienziekte is strikt arterieel (we verliezen rood bloed, het komt van de slagaders, niet van aders).Opmerkingen:

 1. Charleson

  Ik denk dat dit - verwarring.

 2. Prometheus

  Juist! Het is een uitstekend idee. Het is klaar om u te ondersteunen.

 3. Kazragami

  Ik bedoel, je staat de fout toe. Ik bied aan om het te bespreken.

 4. Cruadhlaoich

  Deze uitzondering kan worden gezegd: i)Schrijf een bericht