Galleries

Schoonheidsgebaren om te vergeten of te bewaren

Schoonheidsgebaren om te vergeten of te bewarenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Ontharen, kleuren, zelfbruinen, hamam ... zwanger, is het toegestaan ​​of niet? Een meer fragiele opperhuid, overgevoeligheid voor actieve producten, een bloedcirculatie die opwarmt tot de minste temperatuurstijging ... sommige zorgbewegingen zijn welkom, maar andere moeten worden vergeten.

Monique Fort met Dr. Marie-Laure Fléchet, dermatoloog, verbonden aan de Rothschild Foundation in Parijs en auteur van de "Health and Beauty Guide to the Skin" (Odile Jacob-editie)

Schoonheidsgebaren om te vergeten of te bewaren (12 foto's)

Waxen

Waxen ... lauw ja

Vroeger was je je haar in de was, maar nu je weet dat je bloedsomloop traag is en dat elk contact met teveel warmte niet wordt aanbevolen voor je benen, aarzel je om door te gaan.
Dus, moet je dit lelijke haar scheren? ... Dit is niet de beste oplossing. Aan de ene kant is deze actie irriterend voor je huid die gevoeliger is geworden en aan de andere kant zal het de hergroei van het haar versterken door het af te snijden.
Ontharingscrèmes, ze zijn minder agressief dan het scheermes en hebben daarom de voorkeur. Omdat ze het haar "elimineren" zonder het af te scheuren, is het probleem van hergroei hetzelfde.
De ideale methode die ervoor zorgt dat uw benen minstens drie weken of vier (dankzij post-ontharingsproducten die de hergroei vertragen) vrij blijven, blijft ontharing ... maar geen hete wasomdat het uitgebreide verwijding van kleine haarvaten kan veroorzaken. Aan de andere kant kun je gemakkelijk waxen (of waxen) met lauwwarme wax. Tegenwoordig bieden schoonheidssalons en de meeste gespecialiseerde merken deze vernieuwde versie aan. Als u er de voorkeur aan geeft om uw haar te verwijderen, vindt u nieuwe wassen, voornamelijk op basis van honing of suiker (85%) en plantaardige harsen. Ze worden verwarmd in een magnetron of waterbad en blijven flexibel en gemakkelijk te gebruiken, zelfs bij lage temperaturen. Een ander voordeel, als er een paar kleine stukjes was op uw huid achterblijven, verwijdert u deze gemakkelijk met water.
De elektrische epilator is ook een effectieve oplossing.
Wat betreft permanente ontharingssessies, is het echter beter om er niet aan te denken! De hormonale impregnatie is zodanig dat het het genezingfenomeen verandert.

Het struikgewas

De scrub ... een ja zonder voorbehoud

De scrub is om uw huid te ontdoen van dode cellen die zich op het oppervlak hebben verzameld. Het maakt het niet alleen zachter, maar het verbetert ook de zuurstofvoorziening en stimuleert de celvernieuwing door het effect van massage, en bestrijdt ook de uitzetting van uw huid. Uw gladdere huid laat vooral crèmes met striae beter doordringen. Wat betreft uw teint, het vindt zijn frisheid en zijn helderheid.

Natuurlijk is het het beste om de zachte methode te gebruiken, geen energetische wrijving, je moet meer dan ooit je huid respecteren. Bovendien levert een spiermassage niets meer op voor de effectiviteit van de behandeling. Een aanvraag per week is grotendeels voldoende. Gebruik voor het gezicht producten om op een natte huid aan te brengen, ze respecteren beter de gevoeligheid van uw huid. Vermijd jukbeenderen als uw huid bijzonder droog is. Gebruik voor het lichaam de exfoliërende douchegels, een formule "twee in één" die u tijd bespaart.

Het bad

Het bad ... ja

Ideaal om te ontspannen, beroof uzelf niet van het plezier van een goed ontspannend bad. Aan de andere kant geen bad te heet. Boven 37 ° C kan het uw bloedvaten beschadigen. Het goede idee Werk af met een koele douche (18 ° tot 24 ° C). Zittend in de lege kuip, loop de douchekop over je benen en trek je enkels naar je dijen.

Afslankcrèmes

Afslankcrèmes ... een categorisch nr

Zwangerschap is helemaal niet het moment om afslankcrèmes te gebruiken. Aan de andere kant worden hydraterende crèmes en crèmes tegen striae aanbevolen tijdens deze negen maanden. Het wordt aanbevolen om dagelijks een behandeling tegen striae te gebruiken, vanaf de derde maand van de zwangerschap en drie maanden na de bevalling. Kies voor een zorg speciaal ontwikkeld voor toekomstige moeders

UV-sessies

UV-sessies ... een niet-radicaal

De oestrogenen die u afscheidt, stimuleren de cellen die melanine produceren, het pigment dat verantwoordelijk is voor het bruinen. Onder invloed van ultraviolette straling reageren deze hormonen zodat je bruine vlekken op je huid ziet: het is het beroemde zwangerschapsmasker.
Net als blootstelling aan de zon, worden UV-sessies niet aanbevolen tijdens je zwangerschap. En zelfs daarna: tel minstens drie maanden na de bevalling, want gedurende deze tijd blijft het masker een bedreiging, waardoor hormonen wat tijd nemen om hun evenwicht te vinden.

Zelfbruiners

De zelfbruiner ... ja

Benen, gezicht ... de zelfbruiner is ideaal om u een goed uiterlijk te geven en geen contra-indicaties tijdens de zwangerschap. De juiste tip? Gebruik een al gekleurd product. U zult onmiddellijk het verkregen effect zien. Denk ook aan progressieve zonnebrandcrèmes.

De paardenhaar handschoen

De paardenhaarhandschoen ... een nee met reserve

Je gebruikt het in wrijving om je bloedsomloop te stimuleren en je huid te exfoliëren. Hij is nu te agressief: hij kan de huidvezels breken en de problemen van varicositeit op de benen verergeren. Aan de andere kant zal een handschoen of loofa-strip (geweven met gebleekte en gezuiverde plantaardige vezels) het effectief vervangen. Nogmaals, een mooie streling die nauwelijks wordt ondersteund, is voldoende.

Revitaliserende capsules

Revitaliserende capsules ... een gemengd ja

Ze deden wonderen over de schoonheid van je haar en de weerstand van je nagels. Op basis van vitamines worden ze niet aanbevolen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Hoe dan ook, omdat je zwanger bent, zijn je haar en nagels mooi omdat ze volop genieten van het hormonale bad dat je overweldigt. Zoek echter vanaf de geboorte van uw baby uw capsules, deze beperken het onvermijdelijke haarverlies drie maanden na de geboorte en bevorderen hun hergroei.

De hamam, de sauna

De hamam, de sauna ... een categorisch nee

Dit grote oosterse bad van natte stoom is bedoeld om te zweten om gifstoffen uit de huid te verwijderen. Deze te hoge hitte kan niet worden ondersteund door uw bloedcirculatie die door hormonen wordt verstoord. Voor de sauna, dezelfde opmerking ... erger. Inderdaad, dit droge stoombad van Finse oorsprong heeft een temperatuur die zelfs hoger (90 °) is dan die van de hamam!

Etherische oliën

Etherische oliën ... een ja ... maar

Deze oliën worden gebruikt in de samenstelling van veel schoonheidsproducten vanwege hun bacteriedodende, kalmerende of tonische ... evenals hun geur. Zeer actief, ze moeten in kleine hoeveelheden worden gebruikt. Pas op dat je ze niet in pure vorm gebruikt, maar vermengt met plantaardige oliën (die bovendien hydraterende actieve ingrediënten of vitamines bevatten). Over het algemeen zijn ze aanwezig in 2 of 3% in een crème van verzorging, 30% in een product voor het bad of de douche.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing aandachtig door en zorg dat deze 100% natuurlijk zijn. Sommige merken gebruiken natuurlijke etherische oliën geassocieerd met anderen van chemische oorsprong en hun deugden zijn gewijzigd.

Het permanente

De permanente ... een ja onder toezicht

Zwanger zijn verbiedt het permanente niet. Niettemin, de instroom van hormonen die vaak de aard van je haar wijzigen, moet je voorzichtig zijn. Geen manier om het zelf te doen. Alleen de kapper is bevoegd om het product te kiezen op basis van het gewenste effect (licht volume, kleine of grote lussen) en vooral voor u om het te weigeren als het vindt dat uw haar te beschadigd is om deze chemische agressie te ondersteunen. De permanent heeft de neiging om het haar te drogen, het zal eerder gunstig zijn voor vet haar.

Kleine precisie: als de permanent niet "neemt", dan is dat niet vanwege "je hormonen" of de schuld van de man van de kunst die het zal hebben geprobeerd. Dit onverklaarbare fenomeen is niet alleen zeldzaam, maar houdt geen verband met zwangerschap!

De kleuren

Kleuring ... ja, na het testen

Als je gewend bent aan kleuren, geen probleem, ongeacht de gebruikte techniek. Aan de andere kant, als u producten wilt veranderen of als u uw kleur voor de eerste keer wilt veranderen, probeer dan te controleren of het product niet reageert. De fysiologische veranderingen tijdens de zwangerschap maken uw lichaam gevoeliger voor allergieën. Er is weinig reden om je zorgen te maken, maar volg evenveel de "procedure": breng een klein product aan achter je oor en als er geen roodheid verschijnt na het verstrijken van de tijd aangegeven in de gebruikershandleiding ... kleur zonder vrezen.

U kunt kiezen voor een kleur die vervaagt als shampoos: het geeft prachtige reflecties. Om de schaduw te veranderen of wat wit haar te verbergen, heb je een definitieve kleur nodig. Wat betreft wieken of vegen, het is ideaal voor het een beetje saai geven van verlichting en licht aan het haar. Deze methode heeft de verdienste om de hoofdhuid niet aan te raken, het risico op irritatie is daarom nul.

Als u deze verandering in uw badkamer wilt aanbrengen, hoeft u zich geen zorgen te maken: de producten "home" die voor u beschikbaar zijn, zijn talrijk, steeds gemakkelijker te gebruiken en ze handelen snel.

Ontdekken: