Uw kind 3-5 jaar

Tales, het is magisch!

Tales, het is magisch!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geniet van het moment van de geschiedenis van de avond om de klassiekers te ontdekken die de eeuwen doorkruisen. Ze zijn zo rijk dat ze perfect reageren op de psychische behoeften van je kind, ongeacht zijn leeftijd. Geneviève Djenati, psychoanalyticus, leest er drie bij ons.

"Er was eens ..." Je kleine luisteraar is al in de ban. Hij weet dat hij naar een onbepaalde tijd zal worden vervoerd waar hij noodzakelijkerwijs ogres, wolven, heksen, ellende, verlatenheid, misbruik, verraad, dood zal vragen. Welke verschrikkingen, denk je . "De kracht van een verhaal", zegt Geneviève Djenati, een psychoanalyticus, "is haar vermogen om metaforisch te zijn en een bevolking van alle leeftijden te bereiken. Alle verhalen zijn vergelijkbaar, ze bevatten een startprobleem, een pad Het zit vol met obstakels en een resolutie die meestal hoop geeft, maar zijn bijzonderheid is dat je, afhankelijk van de leeftijd en de ervaring van het leven, iets anders begrijpt ... "Hier zijn drie onder zoveel andere grote klassiekers die hem zullen raken.

De drie biggetjes

 • Drie biggetjes ga de wijde wereld in om fortuin te zoeken. Alleen het derde varkentje, dat een solide huis bouwde, zal de wolf ontsnappen. Ongetwijfeld was dit verhaal een van de 'kinderverhalen' die in de 18e eeuw werden verteld, voordat het in 1933 beroemd werd door Walt Disney. Zoals altijd met de orale traditie, zijn er zoveel versies als er zijn uitgevers. Als de jouwe de eerste twee varkens niet redt, doe dan geen moeite.
 • Wat de pro zegt: De drie biggetjes zijn niet meer dan een ander verhaal voor peuters. In de eerste versie, de

  In verhalen, ongeacht hun oorsprong en op een universele manier, vinden we altijd dezelfde thema's. Hier autonomie.

  oude zeug is te arm om ze te houden en stuurt ze op zoek naar fortuin ver weg. In verhalen, ongeacht hun oorsprong en op een universele manier, vinden we altijd dezelfde thema's. Hier autonomie. Je moet het huis verlaten en soms brutaal omdat er niets meer is om te eten. Maar het is de grote angst voor kinderen om in de steek te worden gelaten! Ondanks de obstakels biedt dit verhaal een oplossing, de slimste slaagt iets en voor hem en voor anderen ... Maar wat een droom betreft, kan je kind zich andere personages toe-eigenen, afhankelijk van het probleem waarin het zich bevindt. In het midden van Oedipal kwelling, wat een godsgeschenk die wolf! Hij weerspiegelt de zeer agressieve gedachten die tegen zijn ouders zijn gericht.

1 2 3Opmerkingen:

 1. Nicolaas

  Van erger naar erger.

 2. Arazuru

  wonderbaarlijk, het is zeer waardevolle informatieSchrijf een bericht