Uw kind 3-5 jaar

Kerstman in kwestie

Kerstman in kwestieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Waar zal hij heen gaan als we geen open haard hebben?", "Hoe weet hij dat ik hier woon?" Je kind praat alleen over de kerstman. Hoe hem te beantwoorden? Legt het tegen hem? Als hij de waarheid kent, zal hij je dan de schuld geven?

Waarom is de kerstman goed voor je kind?

  • Het brengt hem niet alleen een deel van dromen, geschenken, maar bovendien neemt hij deel aan de ontwikkeling ervan! De psychoanalyticus Bruno Bettelheim, die in de jaren zeventig veel aan sprookjes werkte, legde uit dat "we het kleine kind in Santa Claus, paaseieren en kleine muis moeten laten geloven, omdat ze hem toestaan om emotionele ijver toe te voegen aan belangrijke concepten die hij later zal ontwikkelen. " Tot zover degenen die aarzelen om met hun kind over de Kerstman te praten uit angst voor wrede desillusie!
  • Trouwens, hij wil het zo graag geloven... Vanaf half november hoort hij over de kerstman op het kinderdagverblijf of bij zijn moederhulp. Hij ziet het op televisie en in warenhuizen. Geen wonder dat hij de magie van dit buitengewone personage met anderen wil delen!

Hoe er met hem over te praten?

  • Gewoon door het te presenteren als een mythe vol poëzie : "Er wordt gezegd dat de Kerstman in een ver land woont waar het altijd sneeuwt. Hij beweegt zich in een magische slee getrokken door rendieren en vliegt op kerstavond naar de huizen om geschenken te storten ... "Aarzel niet om details toe te voegen, kinderen zijn dol op ... Het doel is niet om het verhaal geloofwaardig te maken, integendeel, maar om hem een ​​verhaal te vertellen, een onwerkelijk verhaal dat hem laat dromen.

    1 2 3