Je baby 0-1 jaar

De draagzak, hij is er dol op!

De draagzak, hij is er dol op!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Negen maanden heeft uw baby in een cocon geleefd, de babydrager stelt hem in staat om deze staat van welzijn te herstellen. Hij voelt graag de huid van zijn moeder en het kloppen van zijn hart. Dit is de veiligste plek. Aarzel niet om het aan te nemen!

De deugden van portering

  • Vrouwen over de hele wereld dragen hun baby's, of het nu in een draagzak "kangoeroe" is, in een "Afrikaanse boubou" of een "mei-tei" Chinees, de baby contact maakt met de buitenwereld, terwijl zich veilig voelen tegen haar moeder. Hij leeft dus door de mars en bewegingen die hem geruststellen en op zijn kop zetten. Deze manier van transport is een garantie voor warmte, knuffelen en natuurlijk schommelen.
  • In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het dragen van een baby een vorm van vrijheid. De bewegingen worden heel eenvoudig en de verbinding met het kind kan het beste aan zijn emotionele behoeften voldoen. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten draagzakken.

De draagzak zegt "kangoeroe"

  • Het wordt alleen op de maag gebruikt. De baby bevindt zich in een semi-zittende positie. Het is een van de meest gebruikte bezorgmiddelen door westerse ouders. Het is heel gemakkelijk en snel te plaatsen dankzij het systeem van clipstrips. De klassieke draagzak zorgt echter niet noodzakelijk voor een goede positie voor het kind dat op zijn geslachtsdelen rust, met hangende benen. Bovendien, niet perfect geschikt voor de vormen van de volwassene, kan het uiteindelijk ook wat lage rugpijn veroorzaken.

De hangmat

  • De hangmat is een goed compromis tussen de klassieke kangoeroe en de draagdoek, omdat de pasgeborene zich in een natuurlijke en veilige positie bevindt, terwijl hij snel en gemakkelijk te gebruiken is. Als de baby de eerste 6 maanden ligt, kan hij lateraal op de heup gaan zitten zodra hij begint recht te komen. Het kan op deze manier worden gedragen tot 2 jaar oud. Het gewicht van het kind is echter verspreid over een enkele schouder en dit brengt minder comfort voor de drager.

De porting sjaal

  • Deze lange sjaal van 4 tot 5 meter, in jersey of biologisch katoen, is de meest natuurlijke manier om je babyhuid op de huid te brengen. Het biedt veel comfort voor de volwassene en voor het kind dat zich goed ingepakt voelt. Met deze sjaal kunnen moeders hun kind ook discreet borstvoeding geven. Het kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot 3 of 4 jaar van het kind omdat verschillende knooptechnieken mogelijk zijn. In hangmat, tegen de buik, in de rug, op de heup, op elke leeftijdspositie. Minder vaak is het echter vaak duurder en langer om te implementeren, zelfs als na een paar uur training de band een briesje wordt. Voor kleine budgetten is het mogelijk om uw eigen draagbare sjerp te maken van Afrikaanse stoffen, bazin, wax of honingraat.

De Chinese draagzak mei-tei

  • Samengesteld uit een vierkant van gewatteerde stoffen en 4 grote stroken, kan de mei-tei de fysiognomie van het kind respecteren. Het is ideaal voor het dragen in de rug maar kan ook op de buik worden gebruikt. Het wordt meestal aanbevolen vanaf de 4 of 5 maanden van het kind, wanneer het kind zijn hoofd begint vast te houden.

Lees ook: de beste kinderwagens