Je baby 0-1 jaar

Is de weigering van de kleine fles normaal?

Is de weigering van de kleine fles normaal?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je baby is klaar met zijn slabbetje en hop ... dit is een kleine afwijzing van melk. Dit is gemeengoed en het gebeurt bijna bij alle baby's. Deze afwijzing vindt plaats met de oprisping, in het midden van het voer, aan het einde van de maaltijd, of een half uur later. Het kan meer of minder belangrijk zijn, zonder je baby ongerust te maken of te irriteren.

Wat als hij melk weigert?

 • Moeders maken zich vaak zorgen over de zure geur van de afwerpen en hun consistentie van wrongel. Nogmaals, niets verontrustends: de spijsvertering begint heel snel in de maag en produceert gas. Wat te doen? Vooral niets in de nabije toekomst. Wees geduldig. Heel vaak verbeteren de overgang naar semi-vast voedsel en het verwerven van de zitpositie de situatie.

En als hij veel opruimt, herhaaldelijk en voor een tijdje?

 • Begin met op je baby te letten. Als hij zijn fles gretig drinkt, maar tijdens het eten of aan het einde van de maaltijd, kronkelt in alle richtingen, zichtbaar ongemakkelijk, is het waarschijnlijk een reflux. Hij lijdt aan zure reflux uit de maag en veroorzaakt een brandend gevoel in de slokdarm. Bij baby's is het systeem van het sluiten van de maag imperfect. Er is geen sluitspier in de cardia (overgang tussen de slokdarm en de maag) en reflux kan optreden.
 • Om dit te bevestigen, zal de kinderarts een ph-metrie oefenen om de zuurgraad van het onderste deel van de slokdarm en een fibroscopie te controleren (het informeert over de laesies en kan de diagnose van ontsteking van de slokdarm stellen). De behandeling combineert krampstillend medicijn, het verdikken van flessen en twee andere "drankjes": één die een verband op de bekleding van de slokdarm uitvoert, de andere die de zuurgraad van de maag neutraliseert. Het moet enkele maanden worden voortgezet. De passage van melkdeeltjes in de luchtwegen kan kleine infecties begunstigen. Slapen op een min of meer hellend vlak, afhankelijk van het belang van de reflux, kan worden aanbevolen.

Hoe onderscheid te maken tussen braken en een eenvoudige afwijzing?

 • De eerste wordt gekenmerkt door zijn overvloed. Het heeft meerdere oorzaken: het kan te wijten zijn aan een snelle voeding bij een vraatzuchtige baby, aan een voedseloverloop, na een grote inspanning ... Het gaat ook vaak gepaard met infantiele infecties: als uw baby een rhino-faryngitis heeft, kan overgeven omdat hij slijm heeft ingeslikt. In al deze gevallen moet u rehydrateren met kleine hoeveelheden vloeistof.
 • Bij wijze van uitzondering onthult braken een abnormaliteit van de maag; dit is het geval van pylore stenose. Het gaat vaak om de kleine jongen, die vanaf 2-3 maanden veel braakt, niet aankomt, soms verliest, maar levendig en zeer hongerig blijft. Als de diagnose wordt bevestigd door röntgenfoto's of echografie, kan een zeer eenvoudige chirurgische procedure de pylorus verbreden.
 • Vaker is de plicatie van de maag (de maag vouwt zichzelf in twee zakken, de eerste heeft de neiging om naar boven te ontsnappen, kan het niet aan de pylorus doen). De behandeling? Het is natuurlijk en bestaat uit het op de buik leggen van de baby na het voeden, waardoor de buik terugkeert naar zijn normale positie. Deze aandoening verdwijnt spontaan op de leeftijd van 4 of 5 maanden.

 Opmerkingen:

 1. Romain

  Juist! Dit is een goed idee. Ik sta klaar om je te ondersteunen.

 2. Tajo

  Je geeft de fout toe. Ik stel voor om te onderzoeken.

 3. Prasutagus

  Je hebt geen gelijk. Laten we bespreken. E -mail me op PM.

 4. Dorren

  Het spijt me, maar naar mijn mening hadden ze het mis. We moeten bespreken.

 5. Ryton

  ja, ja, ja, laten we eens kijken

 6. Bryston

  De Justa -zinSchrijf een bericht